Dans i Karlshamn

Dans hjälper dig att hitta ett inre lugn.

Danskurser

Dansa är ett härligt sätt att uppleva musik och rytmer med sin kropp. Det ger så mycket känsla och uttryck att förmedla till andra. En underbar värme sprids i kroppen i takt med musiken och dansstegen du tar. När publiken ger dig sina applåder och musiken och rörelsen tonar ut kan du känna energin som bubblar. Allt detta vill vi ge dig möjlighet att uppleva från 4 år och upp till vuxna, såväl killar som tjejer.

Välkommen!
Lena Torshall Dansansvarig

Barndans 5 & 6 år

Du lär dig grunderna från den klassiska baletten och tränar kroppens koordinationsförmåga. Isolerade rörelser och jazzteknik ingår som återkommande moment. Uppvärmningsdanser, danskombinationer och små "danser" tränas in till musik med skiftande rytmer och karaktär. Avslutningsvis stretch alternativt avslappning.

Jazzdans 7, 8, 9 år

Vi fortsätter att utveckla teknikerna från balett och jazz. Danser och kombinationer innehåller lite svårare steg som infogas med isolerade rörelser.

Streetjazz 10, 11, 12 år

Svårighetsgraden stiger och du lär dig att dansa i olika riktningar och med olika rörelser inom gruppen. Dansinstruktören tar ofta ett steg åt sidan för att utveckla en större egen säkerhet hos eleverna. Från denna ålder lägger vi även till inslag av streetdans. Olika mycket beronde på vilken musik ledaren väljer.

Streetjazz 13, 14 år

Den mest avancerade gruppen av våra barngrupper där ofta "showinslag" finns med. Större vikt läggs åt scenisk gestaltning för att få en ökad säkerhet inför publik. Teknikerna fortsätter givetvis att utvecklas för att ge en större bredd i danserna.

Funky streetjazz 15-16 år och 17-19 år

Mångsidig dansstil ofta "funkinspirerad". Diagonala kombinationer med rörelser som kräver danstekniskt kunnande. Långa "danser" med allt svårare koreografi. Reach och teknikträning varvas in med avslutande golvstretch för en ökad rörlighet.

Advanced showdance fr 14 år

Advanced showdance är baserad på den traditionella jazzdansen och är den dansform som ligger till grund för de flesta koreografier i tex musikaler, filmer, dansvideos och scenframträdanden med olika artister. Efter uppvärmningen som ger styrka och smidighet fortsätter lektionen med dansteknik och avslutas med danskombinationer och koreografi. Showdanceklassens upplägg präglas naturligtvis av lärarens personliga stil. Du ska som dansare i den här klassen har god tidigare erfarenhet av dans.

Vuxengrupp från 20 år

Mångsidig dansstil för de vuxna. Diagonala kombinationer med rörelser som kräver danstekniskt kunnande. Långa "danser" med både lättare och lite svårare koreografi. Reach- och teknikträning varvas in med avslutande golvstretch för en ökad rörlighet.

Kontakta oss: info@lepique.se Webmaster: Sara Nilsson